Schandl Gábor

személyi edző szakképzés, sportmenedzser képzés okj, személyi edző tanfolyam ára

Schandl Gábor

Biography:

Célkitűzés:

Az emberi test működéséről szerzett ismereteim folyamatos bővítése, a tudományos szintű, naprakész ismeretanyag beépítése mindennapi praxisomba, ezáltal a tudomány legújabb vívmányainak alkalmazása az élsportban és a rehabilitációban. Sportolóim és betegeim egészségesebbé és atletikusabbá tétele a lehető leggyorsabban, leghatékonyabban és legkorszerűbben.

Végzettségek:

 Humánkineziológia MSc
 Testnevelő tanár
 Torna edző
 Snowboard oktató
 Férfi torna – MAG “E”-bíró
 ECDL – Európai Számítógép-használói Jogosítvány (Microsoft Word, -Excel, -PowerPoint, Adobe Photoshop)

Szakmai munkásság:

Saját kutatások:

 2016-: A szemmozgások neuromotoros fejlesztésének a környéki idegrendszerre gyakorolt transzferálhatóságának vizsgálata.
 2014-2015: A kendó és a vívás lábmunkájának biomechanikai elemzése és összehasonlítása.
 2013-2014: Sportágspecifikus felugrások erőkomponenseinek biomechanikai vizsgálata és összehasonlítása a kosárlabda – labdarúgás – torna spotágakban.

Beszélt nyelvek: Magyar (anyanyelv) Angol (felsőfok TOEFL) Jogosítvány: B-kategória

Profil:

Fizioterapeuta, Erönléti edző – Vasas Kubala Akadéma – Budapest (2016-)
Fizioterapeutaként én felelek a 13-19 éves sportolók teljes rehabilitációjáért a sérülés pillanatától kezdődően a teljes felépülésig. Munkám része a sportolók monitorozása, a sérült funkciók és terhelési mutatók teljes körű helyreállítása, továbbá részt veszek az erőnléti edzésprogramok megtervezésében, kivitelezésében és a teljesítmény paraméterek kiértékelésben.
Torna edző – TFSE – Budapest (2012-2016)
Országos szinten versenyző 7 – 14 éves fiú tornászok edzéseiért, edzéseik megtervezéséért, formaidőzítéséért, sportági fejlődéséért, rehabilitációjáért és prehabilitációjáért voltam felelős.
Snowboard oktató – K2 Sí és Snowboard Center – Budapest (2012-)
Nemtől és kortól függetlenül, kezdő, középhaladó és haladó tudásszintű snowboardosokat oktatok, egyhetes táborok alkalmával.
Torna edző – Karolyi’s Ranch – Huntsville, TX, USA (2013, 2014, 2015, 2016)
Az amerikai női torna válogatott hivatalos edzőközpontjában töltött több nyári időszak alatt Károlyi Béla és Károlyi Márta – a válogatott volt edzője és jelenlegi edzője valamint koordinátora – kezei alatt volt alkalmam tanulni és edzősködni. Az itt szerzett gyakorlati tapasztalatok a nemzetközi szintű élsport felkészítési folyamatára, az egyes edzésekre, azok egymáshoz való viszonyára, a formaidőzítésére, általános szervezésére és vezetésre vonatkoztak.
Torna edző – Beaches Gymnastics – Jacksonville, FL, USA (2015, 2016)
Az itt töltött időszakok alatt a műhelymunka vezetése, annak hatékonyabbá tétele volt a feladatom. Itt az edzések progressziójának, egymásra épülésének, egymást kiegészítő jellegének megtervezése és az edzők irányítása voltak a munkaterületeim.

Tanulmányok:

 2014-2017, Testnevelési Egyetem; Budapest
Humánkineziológia MSc

Főbb eredmények:

Köztársasági ösztöndíj Házi Tudományos Diákköri Konferencián I. helyezést, Országos Tudományos Diákköri konferencián II. Helyezést értem el kutatásommal, melynek címe:” A kendó és a vívás lábmunkájának biomechanikai elemzése és összehasonlítása”.
Kutatást indítottam Dr. Tihanyi József kezei alatt „a szemmozgások neuromotoros fejlesztésének a környéki idegrendszerre gyakorolt transzferálhatóságának vizsgálata” -címmel.
 2016-2017, Holisztikus Medicina Alapítvány; Budapest
Manuálterapeuta
 2011-2014, Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar; Budapest
Testnevelő tanár, Torna edző
 2012-, Semmelweis Egyetem Felnőttképzési Csoport; Budapest
Snowboard oktató
 2005-2010, Batsányi János Gimnázium és Szakközépiskola; Csongrád (Emelt óraszám angol nyelvből, informatikából, fizikából, biológiából)

X